חיתוכיות שוקולד מעולות משוקולד מריר ונוטלה, עם אגוזי מלך, חמוציות ושקדים, ממתק שוקולדי מושלם לט"ו בשבט ולכל ימות השנה
אם אין זמן לפאי, עוגה מושקעת או קינוח מסובך לט”ו בשבט – מכינים חיתוכיות שוקולד עם נוטלה, חמוציות ואגוזים. קינוח מהיר וטעים (כן צריך קצת זמן במקפיא) שכל המשפחה, כולל הילדים, ישמחו לאכול.
מצרכים:
30 גרם חמאה
70 גרם שוקולד מריר
1 כוס נוטלה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס חמוציות מיובשות
1/2 כוס שקדים פרוסים
מיכל או 250מ"ל שמנת מתוקה 1 38%
250 גרם שוקולד מריר
תבניות אלומיניום אינגליש קייק – סנו סושי
אופן הכנה:
- מרתיחים סיר מים ושמים מעליו קערה עם חמאה ו-70 גרם שוקולד מריר.
- ברגע שנמס, מוסיפים את הנוטלה ומערבבים.
- מוסיפים את האגוזים, השקדים והחמוציות ומערבבים. מסדרים בשכבה אחידה בתבנית אינגליש קייק ומקררים במקפיא כחצי שעה.
- מחממים את השמנת בסיר קטן, מכבים את האש ומוסיפים את 250 גרם השוקולד המריר. מערבבים עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
- מוזגים לתבנית מעל לשכבת השוקולד ומחזירים למקפיא לכמה שעות.
- מוציאים מהתבנית וחותכים לקוביות.