רושטי - לבבית תפוחי אדמה שוויצרית מושלמת!

הרושטי של קרן אגם הוא קצת יותר מהלביבה הקלאסית - יש בו גם קישואים וגבינת פטה ומכינים אותו במחבת גדולה. קבלו את המגה רושטי של קרן, אתם חייבים לנסות! את הרושטי הקלאסי מכינים ללא תוספת ביצים. כאן קרן אגם מכינה גרסה מותאמת לחג, לביבה ענקית וטעימה לכבוד החנוכה

מצרכים ללביבה אחת גדולה:

4 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים

2 זוקיני מגוררים עם הקליפה

בצל אחד גדול מגורד 

1/2 כוס פירורי לחם

2 ביצים

2 כפות קמח

100 גרם פרמזן מגורדת

150 גרם גבינת פטה מפוררת

מלח, פלפל

לטיגון:

30 גרם חמאה

3 כפות שמן זית

סנו סושי – מגבות הפלא

מחבת בקוטר 32-30 ס״מ

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים במסננת את תפוחי האדמה והזוקיני כדי שיגירו קצת נוזלים מיותרים, ואז סוחטים אותם ביד.
  2. מוסיפים להם את הבצל, פירורי הלחם, הביצים, הקמח הפרמזן והפטה. מתבלים במלח ובפלפל.
  3. במחבת רחבה בקוטר 32-30 ס"מ מחממים את החמאה ושמן הזית.
  4. מעבירים למחבת את בלילת הרושטי, ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה קלה בקצוות.
  5. מניחים מעל המחבת צלחת רחבה יותר מקוטר המחבת והופכים את הרושטי בזהירות. מחליקים אותו בזהירות בחזרה פנימה כשהצד שכבר טוגן כלפי מעלה. מטגנים עוד כמה דקות.
  6. מעבירים את הרושטי לצלחת הגשה גדולה מרופדת סנו סושי - מגבות הפלא כדי לספוג עודפי שומן. מגישים.