קריוש: סופגניות פרח אלג’יראיות יפהפיות

סופגניות מושלמות לאירוח, שקוצרות קריאות התפעלות- קריוש, סופגניות פרח אלג'יראיות, מבצק מטוגן, בזילוף דבש. כוס תה בצד ואתם מסודרים!

חנוכה הוא החג בו נולדתי, ולכן אני כל כך אוהב סופגניות. ואם כבר סופגניות, אז השנה בא לי לגוון ולהביא לכם מתכון לסופגניות מהמטבח האלג׳יראי. אחרי שתכינו ותטעמו קריוש, תבינו למה. יאללה, לכו על זה.

מאת: רותם בן מויאל

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים ל־15-12 יחידות:

לבצק:

400  גרם קמח לבן

100 גרם סולת

1 ביצה

100 גרם חמאה מומסת

1/2 1 כפות סוכר לבן

1 כף אבקת אפייה

1/2 כפית שמרים יבשים או כפית וחצי שמרים טריים

120 מ"ל או חצי כוס מים, אפשר גם להכין מראש עיסה – אתם כבר מכירים (:

חופן קטן שקדים שלמים מולבנים, לא קלויים

חצי כוס דבש, מחומם במיקרוגל (שנזרזף מעל המאפים המוכנים)

חופן שומשום, רצוי קלוי,

שמן לטיגון עמוק

סנו סושי ניילון נצמד

סנו סושי נייר אפייה

סנו סושי נייר סופג

 

אביזרים:

3 חותכנים/ קורצנים בצורת פרחים בגודל קטן, בינוני וגדול

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו הלישה את כל החומרי הבצק למעט המים. מפעילים במהירות איטית, ממתינים לערבול החומרים ומוסיפים את המים בהדרגה עד להיטמעות בבצק.
  2. כשהמים נטמעים בבצק מגבירים למהירות בינונית-גבוהה, עד שהבצק נהיה חלק ונעים למגע.
  3. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד סנו סושי ומשאירים בצד לתפוח כשעתיים.
  4. מורידים את הנפח מהבצק ומחלקים אותו ל־5 חלקים שווים. בזמן שעובדים על חלק אחד, מכסים את החלקים האחרים עם מגבת כדי שלא יתייבשו.
  5. מרדדים חתיכה אחת של בצק לעלה דק יחסית. קורצים ממנו 9 פרחים בעזרת החותכן הגדול, 3 פרחים עם החותכן הבינוני ו־3 עם החותכן הקטן.
  6. מניחים פרח גדול אחד על משטח העבודה ומורחים את המרכז במעט ביצה טרופה. מעליו מניחים פרח גדול שני, מורחים ביצה ומניחים פרח גדול שלישי.
  7. מורחים ביצה במרכז הפרח השלישי ועליו מניחים פרח בגודל בינוני. שוב מדביקים את המרכז עם ביצה ומעל מניחים פרח קטן.
  8. לוקחים שקד אחד ותוקעים במרכז הפרח שנוצר. לא לפחד ללחוץ את השקד פנימה, הבצק יתפח, ואנחנו רוצים שהשקד יישאר עמוק בבצק.
  9. ממשיכים להכין פרחים מכל הבצק שנותר.
  10. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עמוק.
  11. גוזרים את נייר האפייה שעליו סידרנו את הקריושים למרובעים, כך שנוכל להרים כל אחד בנפרד.
    12. מורידים קריוש אל השמן החם ונותנים לו להיפרד מנייר האפייה בעצמו. מוציאים את הנייר בעזרת מלקחיים, מזהיבים את הקריוש כדקה ומוציאים לסנו סושי - נייר סופג. ממשיכים כך עם כל יתר הקריושים.
  12. מזלפים את הדבש המחומם על הקריושים. בתיאבון.