יונית צוקרמן מכינה: זלבייה של יונה השכנה

המטבח התימני ידוע בבצקים המעולים שלו, ומכאן הגיעה הזלבייה - סופגנייה מטוגנת הורסת, שאם היא טעימה כמו אחיותיה הקובנה והלחוח, הלך עלינו!

הזלבייה היא הסופגנייה התימנית, מין בצקנית טעימה ומטוגנת שאוכלים עם רסק עגבניות או מצופה בסוכר. ליונית יש זיכרונות מתוקים מהזלבייה של יונה השכנה, והיא השיגה לכם את המתכון

מצרכים ל־10 מנות

חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 ורבע כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן
כפית מלח
סנו סושי מגבות הפלא
סנו סושי ניילון נצמד
שמן לטיגון

להגשה
1 כוס סוכר לבן
סנו סושי – נייר אפייה טבעי


אופן ההכנה:
1. שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, מעליו את השמרים, מעל השמרים את הסוכר, מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים את המים בהדרגה כדי שהנוזלים ייטמעו בקמח וייווצר גוש בצק אחיד.
2. מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש עוד כשבע דקות.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, ובידיים משומנות לשים מעט כדי להכניס אוויר לבצק.
4. מכסים בניילון בסנו סושי סנו סושי - ניילון נצמד– ומתפיחים במשך 30 דקות. לשים מעט להוצאת האוויר מהבצק, מכסים שוב בניילון נצמד ומתפיחים עוד 45 דקות.
5. מחלקים לכדורים בגודל פינג פונג ומשטחים כל כדור לפיתה שמנמנה.
6. ממלאים מחבת בשמן עד גובה רבע המחבת ומחממים.
7. מטגנים כמה דקות, עד שהזלבייה מזהיבה בשני צידיה.
8, מעבירים את הסוכר לקערה שתכיל את הזלבייה.
9. מוציאים את הזלבייה מהשמן, טובלים בקערת הסוכר ומניחים על צלחת שריפדנו סנו סושי – מגבות הפלא לספיגת השמן העודף.
10.להגשה: מניחים את הספינג' בכלי הגשה מרופד סנו סושי – נייר אפייה טבעי