במקום סנדוויץ’: מאפינס בטטה וגבינה שילדים אוהבים

לילדים נמאס מהסנדוויץ' המשעמם של בית הספר? צודקים! מה דעתכם להכין להם מאפינס בטטה וגבינה טעימים ובריאים, שאפשר להקפיא ולהוציא מתי שצריך? קבלו מתכון פשוט וקל

איך עושים את זה? לצפייה לחצו >>

 

מצרכים:

  • 2בטטות - מקולפות
  • 1/2כוס שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
  • 1/2כוס קמח כוסמין - לבן
  • 1כפית אבקת אפייה
  • 2ביצים
  • 1מיכל קוטג’ - 5%
  • 100גרם גבינה צהובה 22% - מגוררת
  • 1כפית מלח דק
  • 1/4כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4כפית פפריקה מתוקה
  • תרסיס שמן זית
  • סנו סושי תבניות קאפקייקס מנייר
  • סנו סושי – שקיות אוכל מנייר

אופן הכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר.
  2. פורסים את הבטטות המקולפות לפרוסות גדולות ומבשלים אותן במים עד שהן מתרככות. נועצים מזלג בפרוסות הבטטה כדי לדעת אם הן מוכנות.
  3. מסננים ומועכים את הבטטות לפירה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הקמח, הקוואקר (שיבולת שועל), אבקת האפייה, הביצים, התבלינים, הקוטג’ והגבינה הצהובה. מערבבים היטב.
  4. מרססים את סנו סושי - תבניות אפייה מנייר למאפינס בספריי שמן זית ומעבירים אליהן את התערובת. ממלאים רק עד ל-3/4 מגובה השקעים כי המאפינס עוד יתפחו בתנור.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות, עד שהמאפינס גבוהים, שחומים ויציבים.
  6. מקררים לטמפרטורת החדר ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
  7. אורזים כל אחד בסנו סושי - שקיות אוכל מנייר ושולחים את הילד לבית הספר עם מאפין, ירקות חתוכים ונשיקה. את היתר מקפיאים ומוציאים מתי שרוצים.