שבלולי קינמון מנחמים

חושקים בשבלולי קינמון מנחמים? 

קבלו מתכון מהיר ומפתה לרולדת קינמון, שיעשה אתכם שבעים ומאושרים, ועל הדרך יעשה לכם גם סדר במטבח.

 

איך עושים את זה? לצפייה לחצו >>

 

מאפה שבלולי שמרים עם קינמון
מרכיבים לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ:
160 מ"ל (2/3 כוס) חלב פושר
1 ביצה L
50 גרם חמאה רכה
420 גרם (3 כוסות) קמח
1 כף שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית מלח
מלית:
50 גרם חמאה רכה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר
1.5 כפות קינמון טחון
1 ביצה (למריחה לפני אפייה)

אופן הכנה:

  1. שמים שקית זיפר גדולה בתוך קערה תואמת ומעבירים לתוכה את כל מרכיבי הבצק. מוציאים את האוויר, סוגרים ולשים היטב את הבצק בתוך השקית. הופכים וממשיכים ללוש עד שכל המרכיבים מתערבבים, נטמעים ומתקבלת בצק אחיד. זה ייקח כ-4-5 דקות. 
  2. משאירים בתוך השקית פתח קטן, מעבירים את השקית למקום חמים ומתפיחים את הבצק כשעה וחצי, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה, מעבירים את הבצק שתפח מהשקית למשטח, לשים קצת ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
  4. מברישים את הבצק בחמאה רכה ומפזרים מעל את תערובת הסוכר החום והקינמון.
  5. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה, ובעזרת סכין חדה חותכים ל-8 שבלולים.
  6. מסדרים את השבלולים בתוך תבנית אפייה משומנת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים עוד 30 דקות.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. מברישים את השבלולים בביצה טרופה ואופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה משחימה.
חזרה >