קישוטי שוקולד מושלמים לעוגה ללא שקית זילוף!

רוצים עוגה מעוצבת לאירוע? יש לנו פטנט מושלם להכנת קישוטי שוקולד מדהימים שאפשר להניח על כל עוגה וברגע להפוך אותה ל'וואו'! לא צריך שום אביזר מיוחד. יש לכם נייר אפייה בבית? הסתדרתם!

מצרכים

  • 200 שוקולד מריר
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • סנו סושי – נייר אפייה טבעי

אופן הכנה

  1. מכינים עוגה כרצונכם ומצפים אותה בקרם.
  2. מכינים מזלפים מנייר אפייה: לוקחים שני סנו סושי- נייר אפייה טבעי וגוזרים אותם עם מספריים למלבנים בגודל של 15*20 סנטימטר.
  3. מגלגלים כל מלבן לצורת חרוט.
  4. מקפלים את הקצוות העליונים של החרוט פנימה ליצירת פתח רחב ככל הניתן.
  5. ממיסים את השוקולד בבן מארי: שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומעבירים אותן לקערת זכוכית. מחממים בסיר מים עד לרתיחה ואז מעמידים את הקערה על הסיר כך שהיא לא תיגע במים אלא רק תתחמם מחום האדים. מערבבים את השוקולד עד המסה מוחלטת.
  6. עושים את אותה הפעולה בסיר נוסף עם השוקולד הלבן.
  7. מכינים את הקישוטים: גוזרים נייר אפייה למלבן ארוך (בהיקף של העוגה) וברוחב של קצת יותר מגובה העוגה שאתם רוצים לקשט.
  8. מניחים את נייר האפייה על משטח עבודה.
  9. ממלאים כל חרוט בשוקולד המומס. מקפלים את קצוות החרוט העליונים וגוזרים בעזרת מספריים חריץ קטן בתחתית החרוט.
  10. מתחילים עם השוקולד הכהה ויוצרים דוגמאות בסגנון פרי סטייל לאורך ולרוחב הנייר.
  11. ממשיכים באותה צורה עם השוקולד הלבן, מעל דוגמת השוקולד הכהה.
  12. ממתינים כמה דקות שהשוקולד יתמצק מעט אבל עדיין יישאר גמיש לא יתקשה לחלוטין.
  13. מרימים בזהירות את נייר האפייה המקושט ועוטפים בו את העוגה עם הקרם כשהחלק עם השוקולד לכיוון פני העוגה, אך לא נוגע בה.
  14. אחרי כמה דקות, כשהשוקולד כבר יבש לגמרי, מסירים בעדינות את נייר האפייה. דוגמת השוקולד נשארת כשהיא עוטפת את העוגה.
חזרה >