הסוד להכנת עוף עסיסי עם ירקות

הכל מתחיל בניילון נצמד!

בואו לגלות את הסוד הכי גדול לעוף עסיסי בתנור פשוט וטעים.
עכשיו כשאתם יודעים, אין סיבה שתסתבכו איתו.

 

איך עושים את זה? לצפייה לחצו >>

 

עוף עם ירקות שורש בתנור
מרכיבים ל-7-8 מנות:
4-5 כרעיים שלמים
2-3 בצלים בינוניים, חצויים
1 ראש שום עם הקליפה, חצוי
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים
2 בטטות, קלופות וחתוכות לרבעים
2 גזרים, קלופים וחצויים
1 לפת, קלופה וחתוכה לרבעים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף תבלין גריל עוף
1/2 כפית אבקת שום
1/4 כפית קינמון (אופציונלי)
1/2 כפית כמון
1 כף דבש
1/4 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים את חלקי העוף והירקות בתבנית או קערה גדולה, מפזרים מעל את התבלינים, הדבש והמיץ ומערבבים היטב עד שכל הירקות והעוף מכוסים.
  3. מסדרים את העוף והירקות על גבי התבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-45-50 דקות. מסירים את הכיסוי, מורידים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לצלות עוד 10-15 דקות, או עד שהעוף והירקות משחימים, והנוזלים מצטמצמים.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור ומגישים. 
חזרה >