עוגת אגוזים וקפה: עשירה, מרשימה וחגיגית לחג הפסח

אם מתחשק לכם לפנק את האורחים שלכם בחג פסח הקרוב, או בכל אירוע מיוחד, זו עוגת אגוזים שלגמרי תעשה את העבודה. בזכות מרקם המוס העשיר, הטעמים המגוונים והקישוטים שמעטרים אותה- היא הופכת לקינוח בלתי נשכח, שגונב את ההצגה גם מהארוחה הטובה ביותר בעיר. השאירו מקום לקינוח, היא שווה את זה.

 

עוגת אגוזים

  • 120גרם סוכר לבן
  • 4יחידות ביצים
  • 3כפות אספרסו
  • 120גרם קמח תופח כשר לפסח
  • 120גרם אגוזי מלך (קצוצים)
  • 1דף סנו סושי – נייר אפייה טבעי

מוס אגוזים

  • 2כוסות חלב 3%
  • 8יחידות חלמונים
  • 300גרם סוכר לבן
  • 3כפות אספרסו
  • 10גרם ג’לטין טהור (להמיס ב-1/4 כוס מים קרים)
  • 500מ"ל שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
  • 1כוס אגוזי לוז (קלויים וטחונים)

סירופ קפה

  • 3/4כוס מים
  • 1/2כוס סוכר לבן
  • 2כפות ליקר קפה

קישוט

  • 1/2כוס אגוזי מלך
  • 1כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
  • 1כף אבקת סוכר
  • 1יחידה סנו סושי – שקית זיפר סליידר M

אופן הכנה

  1. מקציפים סוכר וביצים במיקסר עם בלון הקצפה במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה.
  2. מוסיפים את תמצית הקפה וממשיכים בהקצפה.
  3. מקפלים אל תוך התערובת את הקמח והאגוזים ויוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי ‘סנו סושי’.
  4. אופים כ-20 דקות.
  5. מכינים את המוס: מחממים חלב יחד עם סוכר ותמצית קפה ומערבבים פנימה חלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורה.
  6. יוצקים את השמנת בזרם דק אל תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב.
  7. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד להסמכה.
  8. מוסיפים פנימה את הג’לטין המומס ומערבבים היטב.
  9. מצננים מעט את התערובת, עד להגעה לטמפרטורת החדר.
  10. מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים אל תוך תערובת החלמונית ולאחר מכן, מקפלים פנימה את האגוזים הטחונים.
  11. מכינים את הסירופ: בסיר קטן, מרתיחים יחד מים וסוכר ומוסיפים את הליקר.
  12. מרכיבים את העוגה: פורסים את העוגה באמצע לשני חלקים, מברישים עיגול עוגה בסירופ ומורחים מחצית מהמוס.
  13. מניחים עיגול שני של עוגה, מברישים בסירופ קפה ומורחים את המוס הנותר.
  14. מורחים את המוס מסביב לעוגה ומחליקים.
  15. לקישוט: מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר ומזלפים מעל העוגה.
  16. מכניסים את האגוזים לשקית זיפר סליידר M ‘סנו סושי’ וכותשים בעזרת מערוך ולאחר מכן, מפזרים את האגוזים על העוגה.
  17. מקררים את העוגה 4 שעות במקרר ומגישים.
חזרה >