לחמניות ספירלה צבעוניות לילדים

לחמניות צבעוניות וטעימות שכיף להכין עם הילדים, לשחק עם צבעים שאוהבים ולייצר צורות מעניינות. הפעם הלכנו על ספירלה צבעונית.


1/2 3 כוסות קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה
1 כוס מים
1/4 כוס שמן

לצביעה:
צבע מאכל ג'ל אדום, צהוב וכחול.
הברשה:
ביצה טרופה עם קורט מלח

הכנה:

  1. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 3 דקות עם וו לישה.
  2. מחלקים את הבצק לשלוש שקיות סנו סושי זיפר סליידר, מוסיפים לכל שקית צבע מאכל שונה וסוגרים את השקית.

    מוסיפים צבע מאכל לכל שקית עם בצק. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  3. נותנים לילדים ללוש את הבצק שבתוך השקיות במשך 3 דקות נוספות, עד שהצבע בבצק אחיד.

    מערבבים את הבצק היטב עם צבעי המאכל עד להטמעה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  4. משאירים את הבצק לתפוח בשקית במשך שעה.
  5. מוציאים את הבצקים מהשקיות, מרדדים ומניחים אחד על גבי השני. מגלגלים את הבצקים לרולדה גדולה ופורסים ל-20 פרוסות.

    חותכים את הרולדה לפרוסות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  6. מניחים את הפרוסות בסנו סושי תבניות מאפינס מנייר ומתפיחים כשהן מכוסות במשך שעה נוספת.
  7. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומברישים את הלחמניות בביצה הטרופה עם המלח.
  8. אופים את הלחמניות בתנור במשך 20 דקות ומגישים.

חזרה >