בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!

רוצים לצאת ההורים הכי קולים ביקום? תנו לילדים להכין חטיפי בית לזית, חטיפים אפויים מבצק גבינות משגע, ממולאים בזיתים. נראה אתכם ואת הילדים מפסיקים לזלול!

מצרכים

בצק

  • 200 גרם חמאה - רכה
  • 1 גביע שמנת חמוצה 28%
  • 2 1/2כוסות קמח תופח
  • 150 גרם גבינת קשקבל - מגוררת (בערך כוס וחצי)
  • 1כפית שטוחה מלח דק

מילוי

  • 1 קופסת שימורים זיתים ירוקים - מגולענים!

ציפוי

  • 1 שקית שומשום

אפייה

  • 1 חבילה סנו סושי – נייר אפייה טבעי

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה לשים היטב את כל חומרי הבצק. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  2. עורכים את סביבת העבודה (חשוב במיוחד אם מכינים עם הילדים): מרפדים 2 תבניות תנור בסנו סושי - נייר אפייה טבעי. מניחים לידן את הזיתים המסוננים והמגולענים, קערה עם שומשום ואת הבצק.
  3. קורצים כדורים קטנים מהבצק, בערך בגודל אגוז, מגלגלים לכדור, מועכים מעט, מניחים במרכז הכדור זית וסוגרים את כדור הבצק היטב.
  4. מגלגלים כל כדור בקערת השומשום ומניחים בתבנית.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך 25 דקות, עד שהכדורים מזהיבים.
  6. אוכלים ישר עם סלט, גבינות וביצים קשות. כייף לקחת את זה ביום המחרת לבית הספר ועובר הקפאה מצויין גם אפוי וגם לא.
חזרה >