5 האזורים שהכי חשוב לנקות בבית

אתם בוודאי בטוחים שאסלת השירותים היא הדבר הכי מלוכלך בבית שלכם, אבל אתם טועים. מה הם המקומות עם הכי הרבה חיידקים ומזהמים בבית ואיך תשמרו על סביבה נקייה ובטוחה.

המכון האמריקאי למיקרוביולוגיה בדק וגילה שיש מאות אלפי חיידקים ובקטריות בסביבה הביתית.
למען האמת, רובם לא מזיקים לגוף ואנחנו חיים איתם בהרמוניה. אולם כמה מהחיידקים שהתגלו בבית מזיקים עד מאוד, רובכם מכירים את שמותיהם: סלמונלה, אי קולי וגם בקטריות כמו עובש.
אז היכן תמצאו הכי הרבה חיידקים מזיקים ברחבי הבית וכיצד ניתן לשמור על סביבה נקייה ובטוחה?

 

מטלית לחה וספוג לניקוי כלים

הסמרטוט והספוג לניקוי כלים מהווים מצע מושלם להתפתחות חיידקים - לחים, מכילים שאריות מזון וחומר אורגני ושוהים באוויר הפתוח. למעשה, מבדיקות שנעשו התגלה כי על הסמרטוט וספוג הניקוי במטבח יש יותר חיידקים מזיקים מאשר על מברשת ניקוי האסלה (!).                                        

אז מה עושים? הקפידו לסחוט היטב את המטלית אחרי כל שימוש ולהשאירה פרושה על השיש או תלויה על הברז להתייבשות מהירה. מומלץ להשרות מידי ערב את ספוג הניקוי והמטלית, בכוס עם אקונומיקה סנו ז'אוול – לחיטוי והשמדת החיידקים.  

 

הכיור וקרש החיתוך

הכיור שלנו מהווה קרקע פורייה לחיידקים; הוא מכיל כלים מלוכלכים, שאריות המזון וגם מים עומדים שנערמו בכוסות ובקעריות. החיידקים ניזונים משאריות האוכל, מהלחות והרטיבות. נמצא כי חיידקי אי קולי (הנמצאים בד"כ בצואה או בשתן) מתרבים בסביבת הכיור ויכולים להגיע לידיים שלכם ולאוכל שלכם.

וקרש החיתוך? קרש החיתוך גם הוא מהווה קרקע פורייה לחיידקים! החיידקים מצטברים ומתרבים בחריצים ובשריטות שעל המשטח ולמרות שאנו שוטפים את קרש החיתוך בסיום כל שימוש, החיידקים "אינם נעלמים" ויכולים לעבור משימוש לשימוש.                                                                                                                                 

אז איך מתמודדים? את הכיור רצוי לחטא עם סנו ז'אוול לניקוי וחיטוי מושלם. האקונומיקה משמידה חיידקים, עובש ופטריות ותעזור לנו לשמור על סביבה נקייה והיגיינית יותר. חשוב לנקות היטב גם את הברז ואת המסננת בכיור. לגבי קרש החיתוך- מומלץ להפריד בין קרש חיתוך של בשר, דגים וירקות. יש להקפיד לשטוף את הקרש באקונומיקה או בסנו ג'ט לניקוי מטבח. חשוב לשטוף את הקרשים היטב במים לאחר החיטוי.

 

ידיות ומפסקים

אם הכתבה הזו הייתה עוסקת באזורים הכי מזוהמים בגוף שלנו, הידיים היו זוכות במקום הראשון, ובגלל הפרט המעניין הזה - לידיות ולמפסקים בבית יש מקום מפוקפק של כבוד.                       

מפסק האור בשירותים יהיה בדרך כלל עמוס חיידקים אבל גם ידיות הדלתות וידית המקרר והתנור.

מה עושים? לכלוך כמו טביעות אצבע וכתמים שחורים מנקים בקלות עם ספוג הפלא, אבל עוד לפני שמצטברים משקעים כהים על המפסקים והידיות, נקו אותם עם מטלית לחה ספוגה בחומר אנטיבקטריאלי כמו סנו ג'ט לניקוי כללי המשמיד 99.9% מהחיידקים בדקה.

 

 

חדר האמבטיה והשירותים

עם כל הכבוד למטבח, השירותים וחדר האמבטיה הם עדיין המקומות החביבים על החיידקים והבקטריות. אחרי הכל זה המקום שבו אנו נפטרים מהלכלוך ומהפסולת שמייצר הגוף שלנו. בכל פעם שאתם מדיחים מים באסלה, רסיסי מים זעירים נפוצים לכל עבר ומפיצים חיידקים על רצפת השירותים, הקירות וכל מה שנמצא באזור. בביקור הבא בשירותים מומלץ להוריד את מכסה האסלה לפני שמורידים את המים. ואיך שומרים על חדר אמבטיה נקי?

את הכיור וריצפת האמבטיה כדאי לנקות מדי יום ולהקפיד שלא יישארו שאריות של לכלוך ומים שיהוו מצע להתפתחות חיידקים.

את האסלה כדאי לנקות בחומרי ניקוי ייעודים לחיטוי והברקה כמו סנובון עם אפקט הקצף הפעיל.         

את הברזים והחלקים העשויים מנירוסטה או מתכות שונות נקו בסנו אנטי קאלק להסרת האבנית, חלודה ולחיטוי.

 

המקלדת, השלט, הטאבלט והנייד

השלט, המקלדת, הטאבלט והטלפון הנייד הם חפצים הנמצאים בשימוש  תכוף ויומיומי ולמרות זאת אנו לא טורחים לנקות ולחטא אותם. אנו נוגעים בהם ומעבירים אותם מיד ליד ועל-ידי כך מעבירים חיידקים ובקטריות.

על המקלדת למשל, ניתן למצוא עובש ופטריות וכך גם על השלט. על הטלפון הנייד נמצאים שלל חיידקים ולעיתים אף חיידקים צוואתיים! אז איך מנקים? הקפידו על ניקוי חפצים בשימוש תכוף של בני המשפחה ע"י מטלית לחה ספוגה בסנו רסס ונגב המיועד לניקוי ולהשמדת חיידקים. יתרון משמעותי של סנו רסס ונגב הוא שאין צורך בשטיפה לאחר השימוש.

חזרה >