הידעתם שאורך חיים ממוצע של מדיח כלים הוא 10 שנים? כמובן שבשנים אלו המדיח יכול לסבול מבעיות שונות, ולמעשה, במדיחים רבים מתגלות תקלות כבר ב-5 השנים הראשונות מרגע הפתיחה. איך בכל זאת ניתן לעבור עשור בלי תקלות? ישנם מספר גורמים היכולים להשפיע על אורך חיי המדיח - כולל האופן שבו אנו מטפלים בו.מנינו כמה כאן לפניכם.
- 1. הסירו שאריות מזון מהצלחת - אך אל תשטפו אותה. רוב מדיחי הכלים אינם דורשים שטיפה מקדימה, אך יש להקפיד לגרד לכלוך קשה ומוצק, לפני העמסת הכלים. פיסות קשות אלו עלולות לסתום את צינור הניקוז, לקרוע את המסנן או לפגוע במשאבה.
- 2. שימוש במנקה למדיח - אחת לחודש הקפידו להשתמש בנוזל לניקוי המדיח. טיפול זה מסיר ומנקה ביסודיות שאריות מזון, שומן ואבנית שהצטברו בחלקי המדיח. מנקה זה שומר על יעילות עבודת מדיח הכלים ומנטרל ריחות רעים.
- 3. ניקוי קבוע של הפילטר -תפקיד הפילטר הוא לנקז את שאריות האוכל הנתקעות מידי פעם על הצלחות. סימן בולט לכך שיש לרוקן את הפילטר הוא תחושת חספוס על הכלים או ירידה בניקיון הכלים. מומלץ לנקות את הפילטר אחת לחודש, או יותר, לפי מידת הצורך. את הפילטר יש לשטוף מתחת למים זורמים עד שהוא נקי מפסולת. במידה ומצאתם חורים, יש להחליף את הפילטר על מנת למנוע פגיעה עתידית במשאבה ובמנוע - חלקים יקרים לתיקון.
- 4. בדקו את אטימות המדיח - שאריות מזון מצטברות בחלק האוטם בין דלת המדיח לקרקעית הניקוז. הצטברות זו עלולה לגרום לריחות, להוביל לצמיחת עובש, ועלולה למנוע מהדלת לאטום כראוי. מומלץ לנקות את האזור באמצעות סמרטוט (ניתן גם עם מעט חומץ), ובכל מקרה להימנע מניקוי במגבוני אקונומיקה או כימיקלים שונים.
- 5. אתרו מדפים שחוקים או מחלידים -במידה והבחנתם בשחיקה של ציפוי הפלסטיק על גבי מדפי המדיח, יש לתקן אותם בהקדם האפשרי בעזרת צבע ויניל או להחליפם. במידה והשחיקה לא מטופלת בזמן, רסיסים קטנים של מתכת חלודה עלולים להיכנס למשאבה ולגרום להרס המערכת.
- 6. השתמשו במדיח לניקיון כלים בלבד -לא חלקי רכב או פמוטי נרות - מדיח הכלים מיועד לניקוי כלים למזון בלבד. פריטים המכילים שומן מסוג אחר או שעווה יכולים לסתום את הפילטר ולהרוס את המשאבה.
הסירו שאריות מזון מהצלחת
- 2. שימוש במנקה למדיח - אחת לחודש הקפידו להשתמש בנוזל לניקוי המדיח. טיפול זה מסיר ומנקה ביסודיות שאריות מזון, שומן ואבנית שהצטברו בחלקי המדיח. מנקה זה שומר על יעילות עבודת מדיח הכלים ומנטרל ריחות רעים.
השתמשו במנקה למדיח אחת לחודש
- 3. ניקוי קבוע של הפילטר -תפקיד הפילטר הוא לנקז את שאריות האוכל הנתקעות מידי פעם על הצלחות. סימן בולט לכך שיש לרוקן את הפילטר הוא תחושת חספוס על הכלים או ירידה בניקיון הכלים. מומלץ לנקות את הפילטר אחת לחודש, או יותר, לפי מידת הצורך. את הפילטר יש לשטוף מתחת למים זורמים עד שהוא נקי מפסולת. במידה ומצאתם חורים, יש להחליף את הפילטר על מנת למנוע פגיעה עתידית במשאבה ובמנוע - חלקים יקרים לתיקון.
- 4. בדקו את אטימות המדיח - שאריות מזון מצטברות בחלק האוטם בין דלת המדיח לקרקעית הניקוז. הצטברות זו עלולה לגרום לריחות, להוביל לצמיחת עובש, ועלולה למנוע מהדלת לאטום כראוי. מומלץ לנקות את האזור באמצעות סמרטוט (ניתן גם עם מעט חומץ), ובכל מקרה להימנע מניקוי במגבוני אקונומיקה או כימיקלים שונים.
- 5. אתרו מדפים שחוקים או מחלידים -במידה והבחנתם בשחיקה של ציפוי הפלסטיק על גבי מדפי המדיח, יש לתקן אותם בהקדם האפשרי בעזרת צבע ויניל או להחליפם. במידה והשחיקה לא מטופלת בזמן, רסיסים קטנים של מתכת חלודה עלולים להיכנס למשאבה ולגרום להרס המערכת.
אתרו מדפים שחוקים או מחלידים