פטנט עולמי: ביצה עלומה בניילון נצמד!

תמיד חלמתם להגיש ביצה עלומה אבל לא ידעתם איך? יש לנו טריק מדהים לבישול ביצים עלומות בקלי קלות באמצעות ניילון נצמד

מצרכים

ביצים עלומות

  • 4 ביצים
  • תרסיס שמן זית
  • סנו סושי – ניילון נצמד

 רוטב הולנדייז

  • 2 חלמונים
  • 250 גרם חמאה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון


הגשה

  • 4 פרוסות לחמים לבנים - קסטן או בריוש
  • 4פרוסות סלמון מעושן
  • חופן עירית - קצוצה

אופן הכנה

  1. מכינים את ההולנדייז: ממיסים את החמאה במיקרו ונותנים לה להתקרר מעט.
  2. בסיר קטן וכבד טורפים את החלמונים במשך כ-2-3 דקות על האש הכי נמוכה בגז, עד שהתערובת מקבלת מרקם קרמי. מקפידים לא לחמם יותר מידי כדי שהביצים לא ייקרשו.
  3. מסירים את הסיר מהאש ומזלפים פנימה, באיטיות ובהדרגה, את החמאה המומסת, תוך כדי טריפה נמרצת עד שהתערובת קרמית וסמיכה. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. טועמים ומתקנים טעמים.
  4. קולים את הלחם לצנימים.
  5. מכינים את הביצים: מכסים קערה קטנה או ספל קפה בסנו סושי - ניילון נצמד, כך שנוצרת בתוך הספל “קערית” מניילון נצמד ששוליה מכסים את צידי הקערה/ספל.
  6. מרססים בתרסיס שמן זית על הניילון ושופכים בזהירות את הביצה לתוך הניילון.
  7. סוגרים את שולי הניילון כך שתיווצר לנו הפתעת ביצה קטנה. מסובבים היטב את שולי הניילון ועושים קשר, כדי שהביצה לא תברח בזמן הבישול.
  8. מחממים מים בסיר גדול. כשהמים מגיעים לרתיחה, מנמיכים קצת את הלהבה ככה שיישאר בעבוע עדין.
  9. מעבירים את ארבע שקיות הניילון לתוך המים למשך 4 דקות.
  10. מרכיבים את המנה: מסדרים על צלחות את פרוסות הקלי ומניחים עליהן את הסלמון.
  11. מוציאים את השקיות עם הביצים בעדינות. פותחים בעזרת מספריים את הקשר של הניילון ומניחים כל ביצה במרכז הטוסט כשהצד שהיה עם הקשר מונח כלפי מטה.
  12. ממליחים את הביצים ומזלפים בנדיבות מרוטב ההולנדייז.
  13. מפזרים עירית ומגישים.
חזרה >