המקלובה שתמיד רציתם

מה יותר קל? להכין את מנת המקלובה שתמיד רציתם או לנקות את הסיר אחרי שסיימתם?
האמת שגם וגם! בואו ליהנות ממתכון חלומי ופתרון חלומי לתקתק את הכלים.

 

איך עושים את זה? לצפייה לחצו >>

 

מקלובה (אורז עם תפוחי אדמה)
מרכיבים ל-6-8 מנות:
500 גרם אורז פרסי
3 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות
2-3 שיני שום
1 גזר, מגורד גס
1 חציל, חתוך לקוביות קטנות
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
3 תפוחי אדמה, קלופים
720 מ"ל (3 כוסות) מים רותחים

אופן הכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה, במשך כ-6-7 דקות. מוסיפים את הגזר והחצילים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.
  2. מוסיפים את התבלינים, למעט הכורכום, ומערבבים.
  3. מניחים את האורז היבש בקערה גדולה ומוסיפים אליו את תכולת הסיר. מערבבים עד שכל הטעמים מתאחדים.
  4. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
  5. מחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את הכורכום ומערבבים. מכסים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי האדמה ומטגנים 3-4 דקות עד שהן מתחילות להזהיב. 
  6. מעבירים את כל האורז לסיר, מהדקים, בעזרת כף עץ מייצרים 4-5 חורים עמוקים וממלאים אותם במים.
  7. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-35 דקות. מכבים את האש ומשאירים לנוח ל-10 דקות.
  8. לוקחים מגש עגול או צלחת גדולה, מניחים על הסיר, הופכים מהר ומגישים למרכז השולחן.
חזרה >